Hvilke slags kurser kan jeg lave?

Hvad er godt at vide?

Før du begynder at lave dit eget kursus, er det vigtigt, at du bruger lidt tid på at læse denne introduktion igennem. På den måde sikrer du, at I ikke spilder tid på at udvikle kursusindhold, som platformen ikke er kompatibel med.

cyberpedia-phishing

Et kursus består af en til flere blokke med indhold. CyberPilot’s kurser består typisk af tre blokke: en video, et slideshow med informationer og en quiz. Der er dog ingen begrænsninger for, hvor mange eller få blokke, du kan have i dit kursus. Det er dog værd at overveje, hvordan du vil opbygge kurset, og hvordan det skal struktureres i blokkene. Hvor mange informationer skal brugerne have? Hvor lang tid skal kurset tage at gennemføre? Skal der være en afsluttende quiz eller flere løbende quizzer?

Eksempel på kursus

Hos CyberPilot strukturerer vi som nævnt vores kurser ud fra tre blokke. En video, viden-slides og en quiz. Det gør det lettere at arbejde med udformningen af indholdet, da vi ved hvilke blokke, vi skal igennem. Derudover ved brugerne, hvad de kan forvente, da de kender formlen, der ikke ændrer sig fra gang til gang.

cyberpedia-phishing

Hvilke filtyper kan jeg bruge?

I hver blok kan du uploade forskellige typer filer eller lave en quiz på selve platformen. Vi har selv erfaring med filer såsom PowerPoint, pdf, MP4, MP3 og SCORM (SCORM kræver et program, der kan pakke SCORM-filer f.eks. Captivate eller Articulate). Quizzen laves direkte på platformen og kræver ikke, at der bliver uploadet en fil.
Man skal være opmærksom på, at filerne ikke altid bliver vist, som man forventer. PowerPoint bliver eksempelvis formateret som en pdf-fil. Det kan derfor tage et par forsøg med opstilling og test, før du rammer et format, der virker godt for dig.

Hvordan med quiz?

Quiz laves som nævnt direkte på platformen. Her er en del indstillinger, der skal opsættes korrekt. Dette guider vi dig igennem senere. Du kan oprette spørgsmål i de klassiske spørgeformer, såsom multiple choice med et eller flere svar, matrix og meget mere.

cyberpedia-quiz

Vi har hovedsageligt erfaring med at bruge ”Multiple choice” (flere valg), ”Matrix” og ”Sandt falsk”. Vi anbefaler, at du holder dig til disse quizmuligheder.

Programmer og ressourcer - hvor kan jeg hente billeder, lave video, etc.?

Det er også vigtigt, at du overvejer, hvilke programmer og ressourcer, du får brug for til at udforme kursusindhold. Vil du lave en video? Hvilke programmer skal bruges til det? Skal der billeder i kurset? Skal jeg lave animationer selv? Hvor kan jeg købe allerede producerede billeder?
Der er mange ting, som man skal have styr på for at lave et godt kursus. Alt er muligt, men det kræver noget forberedelse og potentielt tid og penge for at gøre det til virkelighed.
Der findes utallige steder, hvor du kan købe billeder. Her er en liste over nogle af dem:

Videoprogrammer:

Fx Vyond til animationsfilm

Viderebehandling - Kan jeg få pile på kurset?

Hvis du ønsker, at din PowerPoint er udstyret med pile ligesom i CyberPilot’s kurser, skal de konverteres til en SCORM-fil. En SCORM-fil kan laves i et e-learning software program såsom Articulate eller Captivate. Disse koster penge og kræver også noget tid at lære at kende.

Har du dit materiale og en plan parat?
Så gå videre med at skabe dit kursus på platformen. 

Se vores guide HER


Har du spørgsmål?
Kontakt os på: info@cyberpilot.dk

Gå til Awareness-træning