Fokus på din IT-sikkerhed

Cyber awareness, cyber security, IT- og datasikkerhed og cyber awareness træning. Ja, kært barn har mange navne. Du har formodentlig i en eller anden udstrækning stiftet bekendtskab med ét eller flere af disse begreber. Men spørgsmålet er, om du reelt set er helt bevidst om, hvad de i bund og grund dækker over. 

Har du i god tro prøvet at åbne en mail eller en fil fra en person i dit arbejdsrelaterede netværk, som viste sig at være fra en uautoriseret og ukendt afsender? Tikker der med jævne mellemrum mistænkelige mails ind i din indboks, der afkræver personlige oplysninger eller på anden vis opfordrer til interaktion? Eller bruger du og dine medarbejdere egenerelt alt for lang tid på at tale med IT-support for at udbedre sikkerhedsmæssige brist, manglende tekniske funktionalitet eller nedbrud i jeres IT-systemer?

I så fald har du allerede erfaret nogle af implikationerne, som cyber awareness beskæftiger sig med – måske uden at være bevidst herom. Disse scenarier er nemlig bare et lille udpluk af de udfordringer med IT-sikkerhed og awareness, der møder de danske virksomheder i deres daglige drift. Udfordringer, der kan resultere i svære omkostninger og udgifter for den ennkelte medarbejder såvel som hele virksomheden. 

Det handler om awareness

I nutidens digitaliserede og teknologiske samfund er erhvervslivet inden for såvel den private som den offentlige sektor i høj grad spundet op omkring teknologi, digitale løsninger og IT-systemer. Det er disse systemer og netværk, der sikrer den daglige drift i organisationerne og virksomhederne, og som får hjulene til at køre rundt. 

Dette er du formodentlig godt klar over allerede. Men det er nok alligevel ikke det, du bruger mest tankevirksomhed på i din dagligdag. Mange tenderer i dag til at IT og sikkerhed lidt for givet og overvejer ikke, hvilke risikofaktorer feltet er forbundet med – eller måske rettere hvordan man reelt set omgår disse risici. 

Netop derfor er det alfa og omega, at du og din virksomhed får sat fokus på cyber awareness og awareness-træning. For lige så indlysende og logisk det kan forekomme, at man skal være opmærksom på IT- og datasikkerhed i sin virksomhed, lige så vanskeligt kan det faktisk være at sætte handling bag ordene, tankerne og intentionerne. 

Kort sagt: It’s all about awareness – det vil sige en skærpet opmærksomhed på og ikke mindst grundlæggende bevidsthed om de potentielle risici, der er nødvendige at kende til for at kunne opretholde et fornuftigt sikkerhedsniveau hele vejen rundt i din virksomhed. 

Kom i sikker topform

At opbygge en grundlæggende awareness og viden omkring IT- og datasikkerhed er én ting. Noget andet er, hvordan du i praksis kan implementere og effektivisere denne awareness i din virksomhed. 

Organisationer og virksomheder landet over udsættes på dagsbasis for IT-kriminelle angreb, svindel eller anden form for forsøg på systemisk hacking, hvilket gør cyber awareness til en super vigtig disciplin, der er mere højaktuel end nogensinde før. 

Som virksomhed eller organisation er det i dag tvingende nødvendigt at sikre de rette IT-sikkerhedsforanstaltninger internt såvel som eksternt for at kunne afværge IT-angreb og dermed undgå alvorlige konsekvenser med hensyn til virksomhedens data, drift og i sidste ende økonomien. En opgave, der kræver målrettet, intensiv og kontinuerlig awareness-træning. 

Og det er netop her awareness-træning kommer ind i billedet som et effektivt værktøj, der kan skabe de optimale betingelser for, at din virksomhed ender at komme i sikkerhedsmæssig topform. 

Vil du høre mere?

Vil du høre mere om, hvordan log-management fungerer, vores priser eller vores platform?
Så udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig.

Vi glæder os til at høre fra jer!