Fra lommetyv til IT-kriminel

Fra lommetyv til IT-kriminel

IT-krimi
Mikael Korsholm

Mikael Korsholm

• 25. MARTS 2019 • LÆSETID 2 MIN.

IT-kriminalitet er en voksende industri, som i 2018 er estimeret til at få en omsætning på 1,5 billioner dollars. Hvis vi vil undgå at bidrage til denne omsætning, bliver vi nødt til at holde os opdateret på hvordan denne industri udvikler sig. Dette inkluderer selvfølgelig de tekniske aspekter af IT-sikkerhed, men også at forstå, hvem der står bag truslen. I denne blogpost vil vi undersøge denne trussel og hvem bagmændene er.

Den klassiske stereotyp om den isolerede hårdkogte hacker, som vi kender fra film, passer ikke længere, hvis den nogensinde har, på nutidens IT-kriminelle. Det er blevet muligt for enhver med en smule teknisk snilde at blive en del af den voksende industri, hvilket er en stor faktor i industriens vækst. Disse kriminelle betaler for services, der gør det muligt for dem at køre f.eks. phishing- eller ransomware-kampagner, som de ellers ikke ville have den tekniske kunnen til at eksekvere.

Den lette adgang til disse services er en af grundene til at mange småkriminelle, som før beskæftigede sig med f.eks. lommetyveri, er skiftet til IT-kriminalitet. IT-kriminalitet appellerer til disse mennesker på grund af at det er:

Desværre er det nemlig sådan at IT-kriminelle meget sjældent bliver fanget eller dømt, selvom at de svindler for store mængder penge. På samme tid kan den kriminelle også undgå at se deres ofre i øjnene, hvilket gør det lettere på samvittigheden. Det er altså ikke hårdkogte hackere, men  simple forbrydere, som vil tjene hurtige penge. Denne type IT-kriminel bruger oftest en af tre metoder:

Langt de fleste af disse IT-kriminelles forsøg på svindel kan undgås, så længe man forholder sig skeptisk overfor det man møder i det digitale, og man holder sig opdateret på truslernes udvikling. Dette skaber et behov for kontinuerlig træning, som også derfor er et krav i personforordningen, og det kan f.eks. opnås igennem awareness-træning.

Medarbejdernes viden og opmærksomhed er afgørende for jeres IT-sikkerhed. CyberPilot tilbyder awareness-træning, som træner medarbejderne i IT-sikkerhed og sikker databehandling. Igennem implementering af awareness-træning opnår man et højere sikkerhedsniveau og et godt grundlag til at sikre overholdelse af persondataforordningen.  

Få beskeder når vi udgiver artikler

Tags: No tags

Comments are closed.