Malware anno 2018

Malware anno 2018

Malware
Mikael Korsholm

Mikael Korsholm

• 25. MARTS 2019 • LÆSETID 2 MIN.

Malware kom igen i fokus i 2017 da over 200.000 systemer blev inficeret med det effektive ransomware WannaCry. Det er estimeret at angrebet kostede de inficerede over 100 millioner dollars, og fastlåste flere store institutioner og firmaer. Dette angreb blev et eksempel på, hvordan malware udvikler sig, og hvor vigtigt det er, at vi holder os opdaterede på aktuelle trusler indenfor IT-sikkerhed. 

I sidste blogpost havde vi fokus på den største aktuelle trussel indenfor IT-sikkerhed: Phishing. I denne blogpost vil vi fokusere på en af de potentielle konsekvenser phishing kan have: Malware. Begrebet malware over en bred vifte af skadelige typer software. Et par eksempler på dette er ransomware, adware og spyware. 

Det er ikke længere kun hardcore IT-kriminelle, som har adgang til malware, men nu også småkriminelle ved hjælp af programmer som Cerber. Cerber er et eksempel på programmer man kalder ”Ransomware as a Service” (RaaS), der gør det let for enhver at sende ransomware-angreb afsted. RaaS har gjort at mængden af ransomware er steget støt, hvilket gør det vigtigt, at jeres medarbejdere er opmærksomme på de få der kommer igennem jeres antivirusprogrammer.  

Det er ikke kun computere der er i fare, men også smartphones. Mængden af malware på Google Play fordoblede i 2017 og man bliver derfor også nødt til at være kritisk overfor hvilke apps, man downloader til sin telefon. Generelt har Mac-computere og iPhones været mindre udsatte i forhold til Malware. I 2017 så man dog en stigning i forsøg på at inficere disse systemer, men antallet af reelle Malware angreb var stadig færre end på Windows-systemer.  

Der er altså intet der tyder på at malware fremadrettet bliver et mindre problem, så hvordan beskytter vi os imod det? Her kommer fem huskeregler jeres medarbejdere kan bruge til at undgå malware: 

Huskeregler som disse kan hjælpe med at undgå langt størstedelen af malware, men som man så med WannaCry udvikler truslen sig. Dette gør det nødvendigt, at vi kontinuerligt holder alle dele af vores IT-sikkerhed opdateret. Sikker IT involverer selvfølgelig at have styr på de tekniske aspekter af IT-sikkerheden, men medarbejdernes viden er mindst lige så vigtigt, da det kun kræver at én medarbejder falder i fælden, for at konsekvenserne mærkes.

Medarbejdernes viden og opmærksomhed er afgørende for jeres IT-sikkerhed. CyberPilot tilbyder awareness-træning, som træner medarbejderne i IT-sikkerhed og sikker databehandling. Igennem implementering af awareness-træning opnår man et højere sikkerhedsniveau og et godt grundlag til at sikre overholdelse af persondataforordningen. 

Se her for mere information omkring vores awareness-træning. 

Få beskeder når vi udgiver artikler

Comments are closed.